Джонаголд Супра
Мутант сорту Джонаголд, походить із Бельгії.
Дерево росте дуже сильно, утворюючи розлогу крону середньої густини зі звисаючими пагонами. У період плодоношення входить рано, плодоносить середньостабільно.
Сорт середньостійкий до морозів; стійкість до парші та борошнистої роси-низька, до бактеріального опіку-середня.
Цвіте в середньопізні строки. Сорт триплоїд, не може бути запилювачем для інших сортів. Найкращі сорти запилювачі: Богемія, Кортланд, Целесте, Гала, Гала Маст, Елстар, Фієста, Дельбарестіваль, Діскавері, Файрсайд, Елізе, Ельстар Ельшоф, Гранні Сміт, Айдаред, Джеймс Грів, Джонатан, Каия, Макінтош, Мелроуз, Пінова, Ред Делішес, Рубін, Спартан, Санрайз, Чемпіон.
Плоди більші середнього розміру (170-220 г), одномірні, округло-конічні, з ребристістю біля чашечки, зеленувато-жовті, з червоним досить яскравим рум'янцем на 2/3 поверхні. М'якоть жовта, щільна, соковита, відмінного дуже гармонійного солодкого смаку (4,7-4,8 бала). Шкірка щільна, суха, серредньої товщини, за слабким восковим нальотом.
Знімальна стиглість настає в кінці вересня. У сховищі плоди зберігаються до січня, в холодильнику - до квітня. Транспортабельність висока.
Дерево росте дуже сильно, утворюючи розлогу крону середньої густини зі звисаючими пагонами. У період плодоношення входить рано, плодоносить середньостабільно.
Сорт середньостійкий до морозів; стійкість до парші та борошнистої роси-низька, до бактеріального опіку-середня.
Цвіте в середньопізні строки. Сорт триплоїд, не може бути запилювачем для інших сортів. Найкращі сорти запилювачі: Богемія, Кортланд, Целесте, Гала, Гала Маст, Елстар, Фієста, Дельбарестіваль, Діскавері, Файрсайд, Елізе, Ельстар Ельшоф, Гранні Сміт, Айдаред, Джеймс Грів, Джонатан, Каия, Макінтош, Мелроуз, Пінова, Ред Делішес, Рубін, Спартан, Санрайз, Чемпіон.
Плоди більші середнього розміру (170-220 г), одномірні, округло-конічні, з ребристістю біля чашечки, зеленувато-жовті, з червоним досить яскравим рум'янцем на 2/3 поверхні. М'якоть жовта, щільна, соковита, відмінного дуже гармонійного солодкого смаку (4,7-4,8 бала). Шкірка щільна, суха, серредньої товщини, за слабким восковим нальотом.
Знімальна стиглість настає в кінці вересня. У сховищі плоди зберігаються до січня, в холодильнику - до квітня. Транспортабельність висока.