Джулія

 Ранньолітній сорт чеської селекції, отриманий внаслідок схрещування Квінті та Діскавері.

Дерево середньоросле з округлою кроною середньої загущеності, утвореною міцними гілками, що відходять від стовбура під великим гострим кутом.  Зимостійкість і стійкість проти парші та борошнистої роси висока, до плодової гнилі середня.

Квітує в ранні терміни, дуже інтенсивно. Кращі запилювачі: Вільямс Прайд, Квінті, Мелба. Сорт скороплідний. Плодоносить щорічно, але неодномірно по рокам.

Плоди середніх розмірів (120-150г), одномірні, пласко-округло-конічні, світло-зелені, з рожевувато-червоним розмитим рум’янцем майже на всій поверхні, середнім сизим нальотом та великою кількістю світлих підшкіркових цяток. М’якоть  рожевувато-світло-кремова, ніжна, дрібнозерниста, дуже соковита, гармонійного кисло-солодкого смаку. Шкірочка  середньої товщини, гладенька, блискуча.

Яблука достигають у третій декаді липня, неодночасно, при перезріванні осипаються. В холодильнику зберігаються  2-3 тижні. Використовуються переважно у свіжому вигляді.

Достоїнства сорту: високі зимостійкість, стійкість проти збудників основних грибних хвороб, скороплідність і споживча якість плодів.

Недоліки: неодночасність достигання плодів, середня сприйнятливість до плодової гнилі.