Голд Чіф (син.Голд Пінк)

    Новий пізньозимовий сорт, отриманий у 1981 р. в італійському місті Болонья в  Центрі покращення сортового різномаіття плодових культур   шляхом схрещування сортів Старкримсон та Голден Делішес.
     Дерево середньоросле, з компактною кроною, напівспур, стійке до парші та ржавчини, швидкоплідне, дає високі та сталі врожаї.
     Плоди великі, масою 180-220 г, усічено-конічні (схожі формою на Ред Делішес), звужені до верхівки, з яскраво вираженою ребристістю біля чашечки, інтенсивно жовті, з помірним помаранчевим рум’янком на сонячній стороні. М'якоть кремова, дуже ароматна, щільна, ніжна, ламка,  дрібнозерниста, соковита, солодка (кислота майже не відчувається), дуже смачна (4,5-4,8 бали).
     Знімальна стиглість настає в кінці вересня - початку жовтня, споживча - в грудні. Плоди транспортабельні, добре зберігаються до весни.
     У 2007 Голд Чіф був названий найціннішим зразком в ході опитування під час виставки ISAFRUIT, коли проводилося порівняння 12 найбільш поширених сортів на території Європейського Союзу.